Wat is Shiba Inu?

Shiba Inu versus Dogecoin

Shiba Inu (SHIB) wordt vaak de “Dogecoin killer” genoemd. Hoewel Dogecoin zijn eigen blockchain heeft, draait Shiba Inu op de Ethereum-blockchain, waardoor het gebruik kan maken van smart contracts. Dit betekent dat je met SHIB meer kunt doen dan met Dogecoin, zoals het uitlenen van je tokens of het verzamelen van fees van anderen die met je tokens handelen.

Ontstaan van Shiba Inu

Shiba Inu werd in augustus 2020 opgericht door een anonieme ontwikkelaar genaamd Ryoshi. Het project begon als een experiment in gemeenschapsbestuur. Een anonieme vriend hielp Ryoshi bij het opzetten van het smart contract token en investeerde 10 Ethereum in een Ethereum en SHIB-paar op Uniswap.

Vitalik Buterin en Shiba Inu

De ontwikkelaars van Shiba Inu stuurden de helft van alle SHIB-tokens naar Vitalik Buterin, de mede-oprichter van Ethereum. Buterin verkocht een deel van deze tokens en doneerde het geld aan liefdadigheidsinstellingen. De resterende tokens, ongeveer 90% van wat hij had gekregen, verbrandde hij, wat betekent dat hij ze naar een wallet stuurde waar niemand toegang toe heeft, waardoor die tokens voor altijd verdwenen zijn.

Shiba Inu Burn

Het “verbranden” van tokens is een veelgebruikte methode in de wereld van cryptocurrencies om het aanbod van een bepaalde munt te verminderen. Door tokens te verbranden, worden ze effectief uit de circulatie verwijderd, wat kan leiden tot een verhoging van de waarde van de resterende tokens, aangezien ze nu schaarser zijn.

In het geval van Shiba Inu (SHIB), heeft een van de meest opmerkelijke verbrandingen plaatsgevonden door Ethereum-medeoprichter Vitalik Buterin. De ontwikkelaars van Shiba Inu hadden de helft van het totale aanbod van SHIB-tokens naar Buterin gestuurd, een ongevraagd gebaar dat deels bedoeld was om publiciteit te genereren. Buterin reageerde door een groot deel van deze tokens te “verbranden”.

Buterin verbrandde ongeveer 410,24 biljoen SHIB, wat neerkomt op ongeveer 90% van de SHIB-tokens die hij had ontvangen. Dit betekent dat hij deze tokens naar een wallet stuurde waar niemand toegang toe heeft, waardoor ze effectief uit de circulatie zijn verwijderd. Deze actie verminderde het totale aanbod van SHIB aanzienlijk en had een impact op de prijs van de munt.

Het is belangrijk op te merken dat het verbranden van tokens een eenmalige gebeurtenis is en niet kan worden teruggedraaid. Eenmaal verbrand, zijn de tokens voor altijd uit de circulatie verwijderd. Dit is een strategie die door sommige projecten wordt gebruikt om de waarde van hun tokens te verhogen, maar het is geen garantie voor succes en het kan ook risico’s met zich meebrengen, zoals het potentieel voor prijsvolatiliteit.

Daarnaast zijn er ook plannen van de Shiba Inu-gemeenschap om periodieke “burns” uit te voeren om de circulatie van SHIB te verminderen en zo de prijs te verhogen. Dit kan gebeuren door middel van transactiekosten die worden verbrand, of door speciale evenementen waarbij tokens worden verbrand. Het is echter belangrijk om te onthouden dat, hoewel het verbranden van tokens de prijs kan beïnvloeden, er ook andere factoren zijn die de prijs van een cryptocurrency kunnen beïnvloeden, zoals vraag en aanbod, marktsentiment en bredere economische factoren.

Shiba Swap

Shiba Swap is een platform dat beloningen biedt aan houders van SHIB-tokens die bepaalde acties ondernemen, zoals het verstrekken van liquiditeit aan specifieke Shiba Inu-paren. Gebruikers die hun liquiditeitstokens vergrendelen, beginnen “bones” te verdienen, een ander Ethereum-token dat fungeert als een governance-token voor Shiba Swap.

Marktkapitalisatie en prijs van SHIB

De marktkapitalisatie van Shiba Inu is een belangrijk aspect om te overwegen bij het voorspellen van de prijs van SHIB. Als de prijs van SHIB naar één cent zou stijgen, zou de totale marktkapitalisatie 4 biljoen dollar bedragen, wat meer is dan de totale waarde van alle cryptocurrencies bij elkaar. Als het naar één dollar zou stijgen, zou de marktkapitalisatie 400 biljoen dollar bedragen, wat meer is dan de waarde van alle huizen in de Verenigde Staten bij elkaar.

Psychologie achter de prijs van SHIB

Veel ontwikkelaars maken een groot aantal tokens zodat de prijs erg klein is, zelfs als er veel geld in zit. De prijs van SHIB is nog steeds fracties van een cent, ondanks dat er 21 miljard dollar in zit. Het is belangrijk om niet misleid te worden door deze trucs. De procentuele verandering om van één cent naar twee cent te gaan, is net zo groot als om van honderd dollar naar tweehonderd dollar te gaan.

Toekomst van Shiba Inu

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat Shiba Inu ooit een dollar zal bereiken, zou het bereiken van een cent al een enorme prestatie zijn, aangezien het een hogere marktkapitalisatie zou hebben dan Tesla, dat net de grens van 1 biljoen dollar heeft overschreden. Het is belangrijk om te investeren met een goede reden, aangezien veel mensen investeren in de hoop dat de prijs zal stijgen, wat vaak resulteert in een grote crash.

Shiba Inu NFT’s

Hoewel het project nog niet voltooid is, zijn er plannen om Shiba Inu NFT’s te introduceren. Dit zou een nieuwe dimensie kunnen toevoegen aan het Shiba Inu-ecosysteem en mogelijk nieuwe mogelijkheden voor groei en ontwikkeling bieden.