Michael J. Saylor

Wie is Michael J. Saylor? Een blik op de Bitcoin-pionier

Michael J. Saylor, geboren op 4 februari 1965, is een Amerikaanse ondernemer en zakenman. Hij is vooral bekend als de uitvoerend voorzitter en medeoprichter van MicroStrategy, een bedrijf dat diensten levert op het gebied van bedrijfsinformatie, mobiele software en cloud-gebaseerde diensten. Saylor diende als CEO van MicroStrategy van 1989 tot 2022. Hij is ook de enige trustee van Saylor Academy, een aanbieder van gratis online onderwijs.

Michael J. Saylor werd geboren in Lincoln, Nebraska, en bracht zijn vroege jaren door op verschillende luchtmachtbases over de hele wereld, aangezien zijn vader een luchtmachtchef was. Toen Saylor 11 was, vestigde het gezin zich in Fairborn, Ohio, in de buurt van de Wright-Patterson Air Force Base.

In 1983 schreef Saylor zich in aan het Massachusetts Institute of Technology (MIT) op een Air Force ROTC-beurs. Hij studeerde af aan het MIT in 1987, met een dubbele major in lucht- en ruimtevaart en wetenschap, technologie en samenleving.

Michael Saylor is een uitvinder met meer dan 40 patenten op zijn naam. Naast het feit dat hij wordt gecrediteerd als de uitvinder van relationele analyse, leidde hij MicroStrategy naar de velden van webanalyse, gedistribueerde analyse, mobiele analyse, cloud computing, mobiele identiteit en IoT.

In augustus 2022 trad Saylor af als CEO en bleef uitvoerend voorzitter van MicroStrategy. In een persbericht zei hij: “Als uitvoerend voorzitter kan ik me meer richten op onze Bitcoin (BTC) aankoopstrategie en gerelateerde Bitcoin pleitbezorgingsinitiatieven, terwijl Phong (de nieuwe CEO) de algemene bedrijfsactiviteiten zal beheren.”

Saylor en Bitcoin

Michael Saylor is een fervent voorstander van Bitcoin en heeft een aanzienlijk deel van zijn vermogen en dat van MicroStrategy geïnvesteerd in cryptocurrency. In juli 2020 kondigde Saylor tijdens de kwartaalwinstconferentie van MicroStrategy aan dat hij van plan was om Bitcoin, goud of andere alternatieve activa te kopen in plaats van contant geld aan te houden.

MicroStrategy gebruikte vervolgens $250 miljoen van zijn kasreserve om 21.454 Bitcoin te kopen. Later voegde MicroStrategy nog eens $175 miljoen aan Bitcoin toe aan zijn bezit in september 2020 en nog eens $50 miljoen in december 2020. Tegen april 2023 had Microstrategy 140.000 bitcoin gekocht voor een gemiddelde prijs van $29.803.

Saylor heeft ook persoonlijk geïnvesteerd in Bitcoin. In oktober 2020 onthulde hij dat hij persoonlijk 17.732 bitcoin bezat tegen een gemiddelde aankoopprijs van $9.882.

Saylor’s visie op Bitcoin

Saylor ziet Bitcoin als een revolutionaire technologie die de manier waarop we naar geld en waarde kijken, fundamenteel gaat veranderen. Hij gelooft dat Bitcoin de eerste vorm van eigendom is die niemand met geweld van je kan afnemen.

Hij ziet Bitcoin ook als een manier om de corruptie en inefficiëntie van traditionele financiële systemen te omzeilen. Hij heeft kritiek geuit op het feit dat mensen gedwongen worden om een soort gokkers te worden om hun toekomstige welvaart te beschermen, omdat de inflatie de waarde van hun spaargeld vernietigd.

Saylor gelooft dat Bitcoin een oplossing biedt voor dit probleem door mensen een manier te bieden om hun rijkdom op te slaan op een manier die niet kan worden gedevalueerd door inflatie of door de grillen van regeringen en financiële instellingen.

Conclusie

Michael J. Saylor is een visionair en pionier op het gebied van technologie en financiën. Zijn geloof in en pleitbezorging voor Bitcoin hebben hem tot een belangrijke figuur gemaakt in de wereld van cryptocurrency. Hoewel zijn ideeën soms controversieel kunnen zijn, is er geen twijfel over zijn invloed en zijn vermogen om complexe ideeën op een begrijpelijke manier te communiceren.