Satoshi Nakamoto

Satoshi Nakamoto is een pseudoniem dat wordt gebruikt door de persoon of groep mensen die Bitcoin (BTC) hebben ontwikkeld. Nakamoto heeft ook de eerste blockchain database bedacht. Hoewel Nakamoto’s naam Japans is en hij in 2012 zei dat hij een man was die in Japan woonde, is er veel gespeculeerd over zijn ware identiteit.

De ontwikkeling van Bitcoin

Nakamoto begon in 2007 met het schrijven van de code voor Bitcoin. In oktober 2008 publiceerde hij een document waarin hij Bitcoin beschreef als een “A Peer-to-Peer Electronic Cash System“. In januari 2009 lanceerde hij het Bitcoin netwerk.

Nakamoto bleef tot medio 2010 samenwerken met andere ontwikkelaars aan de Bitcoin-software. Daarna droeg hij de controle over de broncode en de netwerkwaarschuwingssleutel over aan Gavin Andresen, een andere ontwikkelaar. Nakamoto stopte toen met zijn erkende betrokkenheid bij het project.

Nakamoto’s Bitcoin-bezit

Het wordt geschat dat Nakamoto tussen de 750.000 en 1.100.000 Bitcoin bezit. In november 2021, toen Bitcoin zijn hoogste waarde ooit bereikte van meer dan $68.000, zou dit zijn vermogen hebben opgedreven tot $73 miljard. Dit zou hem op dat moment de 15e rijkste persoon ter wereld hebben gemaakt.

De identiteit van Satoshi Nakamoto

Nakamoto heeft nooit persoonlijke informatie onthuld bij het bespreken van technische zaken. In 2012 beweerde hij op zijn P2P Foundation-profiel dat hij een 37-jarige man was die in Japan woonde. Echter, sommigen speculeerden dat hij waarschijnlijk geen Japanner is vanwege zijn uitstekende beheersing van het Engels.

Er zijn theorieën dat Nakamoto misschien een team van mensen zou kunnen zijn. Sommige mensen denken dat Nakamoto een “team van mensen” of een “genie” zou kunnen zijn. Anderen denken dat de code te goed ontworpen is voor één persoon.

Elon Musk: De Mysterieuze Mogelijkheid

Er is gespeculeerd dat Elon Musk, de oprichter van Tesla en SpaceX, Satoshi Nakamoto zou kunnen zijn. Zijn innovatieve ideeën en visionaire benadering van technologie hebben hem tot een pionier in verschillende industrieën gemaakt. Maar er is een mysterie dat rond Musk hangt, een vraag die velen zich al jaren stellen: is Elon Musk Satoshi Nakamoto?

C++

Er zijn verschillende aanwijzingen die suggereren dat Musk mogelijk betrokken is bij de oprichting van Bitcoin. Ten eerste heeft Musk een sterke achtergrond in codering en programmeren, met name in de programmeertaal C++, de taal waarin Bitcoin is geschreven. Ten tweede heeft Musk een geschiedenis in de financiële technologie. Hij was een van de oprichters van PayPal, een bedrijf dat oorspronkelijk bedoeld was om een gedecentraliseerde valuta te creëren.

Er zijn ook enkele merkwaardige toevalligheden. In 2014 tweette Musk “Well, now that Satoshi Nakamoto has been discovered, I guess it is case closed … :)”

X Æ A-12

Bovendien is er een theorie dat de naam van Musk’s kind, X Æ A-12, een verborgen boodschap kan zijn.

Als we de naam “X Æ A-12” van achter naar voren lezen, krijgen we “12-A Æ X”.

  • “12-A” wordt gezien als “12e verjaardag”. Dit zou kunnen verwijzen naar de 12e verjaardag van Bitcoin, de cryptocurrency die door Satoshi Nakamoto is gemaakt.
  • “Æ” wordt uitgesproken als “Ash”. In Japan wordt de naam “Ash Ketchum” uit de Pokémon-serie uitgesproken als “Satoshi”, wat ook de voornaam is van Satoshi Nakamoto.
  • “X” wordt geïnterpreteerd als “X markeert de plek”, een uitdrukking die vaak wordt gebruikt om aan te geven dat iets belangrijk is of om de locatie van iets te markeren.

Dus, volgens deze interpretatie, zou de naam van Musk’s kind een verborgen boodschap kunnen zijn die zegt: “Op de 12e verjaardag van Bitcoin, is hier Satoshi, en X markeert de plek”.

Hoewel dit alles intrigerend is, is het belangrijk om te benadrukken dat dit slechts theorieën zijn. Er is geen concreet bewijs dat Musk Satoshi is, en hij heeft dit zelf meerdere keren ontkend. Maar het idee blijft fascineren en voedt de speculatie over de ware identiteit van Satoshi.

Sergey Nazarov: Smart Contracts en Bitcoin

Sergey Nazarov is de zoon van Russische immigranten en medeoprichter van Chainlink (LINK). Satoshi Nakamoto integreerde oorspronkelijk smart contract functionaliteiten in de Bitcoin-client. Hoewel de meeste van deze functies later werden verwijderd uit veiligheidsoverwegingen, sprak Satoshi in 2010 over de mogelijkheid van smart contracts in een Bitcoin Talk-forum.

Satoshi gaf aan dat hij al in 2007 aan het ontwerp van Bitcoin en de implementatie van smart contracts had gewerkt. Opmerkelijk is dat de website smartcontract.com, die nu doorverwijst naar Chainlink’s website, werd geregistreerd door Sergey Nazarov op 25 oktober 2008, slechts zes dagen voordat de Bitcoin whitepaper werd gepubliceerd.

Satoshi’s Vertrek en Sergey’s Opkomst

Toen Satoshi Nakamoto in 2010 verdween, liet hij een bericht achter dat hij “naar andere dingen was overgestapt”. Dit heeft sommigen ertoe gebracht te speculeren dat hij zich misschien heeft gericht op het ontwikkelen van smart contracts en gedecentraliseerde oracle-netwerken.

Russische Connecties

Een ander interessant feit is dat Sergey Nazarov van Russische afkomst is. In juni 2020 onthulde Cointelegraph dat vroege Bitcoin-code uit 2009, geschreven en gepubliceerd door Satoshi, werd gedaan via een Russische proxy. Bovendien werd ontdekt dat een gebruiker met de naam Sergey in dezelfde periode hotelbeoordelingen in Vietnam plaatste via dezelfde Russische proxy.

Mogelijke Bekentenissen

Er zijn ook momenten geweest waarop Sergey Nazarov mogelijk heeft gehint op zijn connectie met Satoshi Nakamoto. Tijdens een interview met Anthony Pompliano in oktober 2020, gaf hij aan dat hij al tien jaar in de blockchain industrie actief was, wat betekent dat hij er was sinds de oprichting van Bitcoin.

In een ander incident tijdens de Ethereal Summit in 2020, werd Sergey gevraagd om stiekem te signaleren dat hij Satoshi was door binnen 30 seconden uit zijn mok te drinken. Hij deed dit binnen vijf seconden.

Tot slot, tijdens een podcast met Lex Friedman in mei 2021, toen hij rechtstreeks werd gevraagd of hij Satoshi was, tikte hij met zijn vinger in een patroon dat overeenkwam met de morsecode voor “SN”, wat kan staan voor Satoshi Nakamoto.

Hoewel deze aanwijzingen intrigerend zijn, blijft de identiteit van Satoshi Nakamoto onbevestigd. Het is belangrijk op te merken dat deze theorieën speculatief zijn en dat er geen definitief bewijs is dat Sergey Nazarov inderdaad Satoshi Nakamoto is.